Live² wil uw voetbalspel en - training beter, efficiënter en vooral meer FUN maken door het toevoegen van motion capture en virtual reality. We ‘capteren’ de beweging, plaatsen deze in een virtuele omgeving en laten jou spelen en winnen !

VR Voetbal Game & Trainer

Bekijk hier onze promo video:

WAAROM?

Voetbal is plezierig, aantrekkelijk, iedereen houdt van het spelletje maar een techniek aanleren kan soms uitdagend en zelfs saai zijn. Daar wil Live²Voetbal iets aan doen!

eSports, competitieve (computer) games, zijn in regel een passieve gebeurtenis, wij maken deze games echt ACTIEF, door het toevoegen van bewegingscomponenten! Spelen wordt op die manier een ECHTE belevenis!

Door de Virtuele Realiteit (VR) word je helemaal ondergedompeld in het spel. De focus en ervaring is optimaal. Saaie technische trainingen worden games, eSports mèt een actieve bewegingscomponent en versneld leereffect!

Zo motiveren we niet alleen spelers, we positioneren ook clubs op een unieke manier en geven  trainers/coaches meer inzicht op de efficiëntie en juiste uitvoering van de techniek. Wij pakken die uitdagingen aan!

 

HOE?

Het capteren van de bewegingen kan met camera’s, sensoren aan het lichaam etc. Wij kiezen voor sensoren of trackers omdat je dan op elke lokatie kan spelen (een camera opstelling vraagt een eerder vaste opstelling). Onze software zet de bewegingen van spelers om in de virtuele wereld.

 

KAN DAT WEL? ENIGE HISTORIEK

JAWEL, dat hebben we de voorbije 2 jaar aangetoond, door het ontwikkelen van onze VR Volley Trainer. Deze demonstreerden we o.a. tijdens het Europese Volleybalkampioenschap 2019 en de Belgische Bekerfinales 2020 in het Antwerpse Sportpaleis aan het grote publiek. Ook organiseerden we een demo voor de trainers van de nationale volleybalploegen. We startten met een VR Volleybal Trainer omdat wij deze sport kennen, beide founders zijn tevens gediplomeerde jeugdtrainers, Jeroen (één van de co-founders) is voormalig topvolleyballer.

 

 

De uitdaging bestond er b.v. in een goeie balervaring te krijgen, een realistisch botsende bal te tonen en te laten zien dat heel accurate motion tracking op een stabiele manier mogelijk is. DAT KAN DUS.

Uit markttesten leerden we dat de tool technisch klaar is en door een eenvoudiger uitvoering de instapdrempel verlaagd en het gamification aspect benadrukt wordt zonder de trainingscomponent uit het oog te verliezen.

We richten ons nu primair op grotere voetbalmarkt met meer spelers en financiële mogelijkheden.

 

ONZE KLANTEN

We richten ons naar spelers, trainers en clubs, met een focus op de gemotiveerde speler, die wil beter worden én op een nieuwe FUN-manier wil gaan spelen/sporten.

 

 

BELANGRIJKE CONTRACTEN & PARTNERSHIPS?

Voor de realisatie (programmatie) doen we deels beroep op de expertise van

  • Een Belgische Game Studio die als indie game producer als verschillende awards in de wacht sleepte. We werken ook nauw samen met het wereldvermaarde DAE Gaming Dept. van HOWEST (Ass. Universiteit Gent).
  • Een marketing & Communication bureau dat de unieke combinatie maakt van marketing & communications, gaming én sport.
  • Een pedagogisch opgeleide FIFA voetbaltrainer voor de sportspecifieke begeleiding.

 

CO-FOUNDERS

Wim Samyn • Co-founder Live² BV • Wim.samyn@live2.be

Wim is 46 jaar, man van Ilse en papa van 2 dochters (Luca & Yelena, 16 en 14). Hij heeft een ingenieursachtergrond en werkt al jaren in verschillende technisch-commerciële rollen. Wim was eerder oprichter, aandeelhouder, bestuurder en commercieel directeur. In z’n vrije tijd is Wim sinds meer dan 20 jaar jeugdtrainer.

 

Jeroen Lerno  • Co-founder Live² BV • Jeroen.lerno@live2.be

Jeroen is 47 jaar, man van Tineke en vader van 2 dochters (17 en 14) en 1 zoon (15). Hij heeft achtergrond als topsporter volleybal en ingenieursopleiding. Eerder werkzaam als project engineer/manager in meerdere industriële projecten in farmaceutische, chemische en biomedische sector. Ervaring als topvolleybalspeler, project manager, resourceplanning, cost control en CAPEX budgettering. Aangevuld met activiteiten in jeugdtraining en jeugdwerking/coördinatie binnen clubverband.

 

 

MEER INFO OVER ONZE CROWDFUNDING CAMPAGNE VINDT U HIER